Hoppa till innehåll

Kaffedags

20 april 2009
tags:
Lite kaffe är aldrig fel. Det fungerar till det mesta; Det dricks på bröllop och till lunchen på stan. Det bjuds på när du har besök av riktigt fint folk (vilka det nu är) och när det bara är besök av vanliga halvdäsiga bekanta (ja, dem vet vi ju vem är); Det passar när du vill lugna dig och när du vill bli alert och hålla dig vaken hela natten. Du kan ha kaffe till frukost, till middag och till kvällen. Du kan ta det mot huvudvärk, tandvärk, hunger och leda. Du kan dricka det med finess, bryggt, kokat eller pressat och du kan dricka det ensam framför TV:n eller tillsammans med andra, ur en pappersmugg, under ett paraply på den lokala höstmarknaden (där kaffet förmodligen är den bästa upplevelsen även denna gång).
Kaffet är rätt och slätt det som livet kretsar kring. Alla påverkas vi av det. Antingen älskar vi det eller försöker undvika det (-det är dock svårt att undvika det helt). Det är till och med så att man kan skriva om det i en traumablogg när lusten att skriva om något svårare inte finns där. Och det går att göra just det medan man dricker en stor kopp halvljummen kaffe…
Annonser
2 kommentarer leave one →
 1. 23 april 2009 4:40 e m

  Håller helt med om kaffets unika position i det svenska kulinariska samhället. Inget kan som lukten av nybryggt kaffe inge hemtrevnad, lugn och njutning. T o m de som inte tycker kaffe smakar gott brukar tycka om lukten!

  Spännande läsning f ö!

  /Monica

 2. Fredrika permalink*
  24 april 2009 7:27 f m

  Visst är det så, visst är det så…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: